Tränat och storhandlat

Hej bloggen! Hoppas ni alla mår bra, för det gör iallafall jag. Efter jobbet gjorde jag två saker jag skjutit på i några dagar: träna och handla. Jag har inte lockats av varken gymmet eller mataffären de senaste dagarna så har därför skippat att utföra just de sysslorna. Nu känns det dock väldigt skönt att kroppen har fått röra sig och att kylskåpet är fullt igen!

Dagens träning

Jag har ju nämnt tidigare att träning är en stor passion hos mig, till exempel här . Eftersom jag har en rastlös själ är det viktigt att hela tiden byta form av träning. Att lyfta vikter på gymmet sju dagar i veckan är inte något som passar mig, det skulle jag tröttna på direkt. Istället har jag ett schema som ger mig olika slags träning varje dag. Jag tränar i snitt fem dagar per vecka och delar upp dagarna på följande sätt. Måndagar är det dags för boxning, tisdagar består av Zumba, torsdagar innebär yoga och lördag kör jag gympa. Det sista träningstillfället för veckan blir antingen styrketräning på gymmet eller en löptur i skogen.

Storhandling

Jag handlade ju även som sagt massa mat. Jag går absolut inte på någon diet men jag försöker att hålla mig borta ifrån onödigt socker. Jag gör till exempel min egna granola istället för att köpa ett paket flingor, pressar min egna juice, bakar mitt egna bröd och använder dadlar som sötma i bakverk istället för socker. Jag är medveten om att alla inte har varken tid eller pengar för att göra detta, men jag trivs väldigt bra med att veta vad jag stoppar i min kropp och är väldigt intresserad av hälsa generellt så lägger gärna lite extra tid på hemlagat.

Jag handlade bland annat massor av havregryn, bönor, fullkornspasta och potatis – helt enkelt saker som håller länge. Samt en mindre dos av saker som går ut snabbt; som mjölk och färsk frukt. Ett tips från mig: tänk på hur länge råvarorna håller innan du köper storpack. För det finns ingenting värre än att behöva slänga massa mat!